ביום הראשון למלחמת ששת הימים, ב-5 ביוני 1967, נפל רס"ר גדוד 202 משה מימון ז"ל מעפולה בקרב מול כוח מצרי, כקילומטר אחד אחרי צומת חירבת דרג' שברצועת עזה. מימון ז"ל נהרג בזמן שניסה לחלץ את חבריו הפצועים מתוך זחל"ם שנפגע מפגז של טנק.
בפברואר 1961 התגייס מימון ז"ל לשירות בחטיבת הצנחנים. את ההכשרה עשה בגדוד 890 ולאחר שעשה קורס מ"כים עבר לגדוד הצנחנים החדש שהוקם 202. הוא היה תחילה מ"כ ולאחר מכן התקדם להיות סמל ורס"פ. בשנת 1966 השתתף מימון בפעולת סמוע – פעולת תגמול שערך צה"ל בכפר הפלסטיני, שהיה אז בשלטון ירדן, א-סמוע מדרום לחברון.
בגדוד 202 זכה מימון להערכה רבה ולפני מלחמת ששת הימים קודם להיות הרס"ר של הגדוד. הוא נפל כאמור ביום הראשון למלחמה והוא בן 24.
מאז שהתגייס ולאורך שירותו הקפיד מימון ז"ל לצלם ולהצטלם. תודעת התיעוד של החוויות שעבר עם חבריו ולאחר מכן כמפקד היו חשובות לו ואת כל התמונות אסף לאלבום שירות. אותו אלבום עם עשרות תמונות נשאר אחרי נפילתו אצל נעמי מימון מקרית ביאליק, גיסתו, ולא כולם במשפחה הכירו אותו או זכרו שהוא קיים.
ביום הזיכרון האחרון, 2024, אחיינו של מימון ז"ל, גיל מימון ממושב פצאל שנולד אחרי נפילתו, התוודע לראשונה בחייו על קיומו של האלבום ועל אוצר התמונות שיש בו. גיל, שגדל על דמותו של דודו הצנחן שלא הכיר, התגייס בעקבותיו לצנחנים ושירת בגדוד 890.
"זה היה מרגש מאוד לגלות את התמונות שבכלל לא ידעתי שהן קיימות", סיפר גיל, היום רבש"צ מושב פצאל בבקעת הירדן, "לא הכרתי את דוד משה ולאורך השנים למדתי להכיר אותו דרך סיפורים של חברים ובני משפחה וכמובן דרך תמונות. לאלבום יש חשיבות היסטורית למורשת של הצנחנים ועבורי הוא סגירת מעגל בחיפוש האישי להכיר את דמותו".
מה למדת עליו עם השנים?
גיל: "למדתי שבחייו הקצרים הוא הספיק הרבה ושמאחורי הדמות החיצונית הקשוחה הסתתר אדם רך מאוד מבפנים. הוא אהב את החיילים שלו מאוד ודאג להם בכל המובנים. להיות צנחן בשנות ה-60 זה לא היה פינוק. זה לא דומה להיום. החיילים של משה עד היום מוקירים לו את האהבה שלו אליהם".
לחצו לעבור לאלבום התמונות המלא של רס"ר גדוד 202 משה מימון ז"ל